"Yunanistan Seçimlerinde Yeni Demokrasi Partisi Birinci, Mecliste Çoğunluk Sağlanamadı"


Yunanistan'da düzenlenen genel seçimlerde oyların yüzde 85'inin sayılmasının ardından resmi olmayan sonuçlar belli oldu. Başbakan Kiryakos Miçotakis'in liderliğini yaptığı Yeni Demokrasi (ND) partisi, oyların yüzde 40,80'ini alarak seçimin galibi oldu. Ancak, ND mecliste çoğunluğu sağlayamadı.


Seçim sonuçlarına göre, Miçotakis'in partisi ND birinci sırada yer alırken, ikinci sırada ise eski başbakan Aleksis Çipras liderliğindeki Radikal Sol Koalisyon - İlerici İttifak (SYRIZA) yer aldı ve oyların yüzde 20,06'sını elde etti.


Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK), oyların yüzde 11,62'sini alırken, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) oyların yüzde 7,17'sini aldı. Helen Çözümü (EL) ise oyların yüzde 4,47'sini elde etti. Toplamda 27 siyasi parti, 8 ittifak ve 1 bağımsız aday seçimlere katıldı ve yüzde 3 barajını geçerek meclise girmeye hak kazanan toplam 5 parti ve ittifak oldu.


Resmi sonuçların yarın açıklanması bekleniyor. Seçim sonuçlarına göre oluşacak meclis yapısı, Yunanistan'ın siyasi geleceğini belirleyecek ve ülkenin iç ve dış politikalarında etkili olacak. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, parti liderleri ve milletvekilleri yeni bir döneme adım atarak, ülkenin önündeki zorluklarla mücadele etmeyi hedefleyecekler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu