Sanatçı Nuri Sesigüzel'in cenazesi saygıyla son yolculuğuna uğurlandı.


Ses sanatçısı ve oyuncu Nuri Sesigüzel, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

86 yaşında vefat eden sanatçının tedavi gördüğü hastanede yaşadığı kalp yetmezliği ve çoklu organ yetmezliği sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından cenaze namazı Teşvikiye Camisi'nde kılındı.

Oğlu Mehmet Sesigüzel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, babalarının değerini bugün daha iyi anladıklarını ifade etti.

Sesigüzel, yurt içinden ve yurt dışından birçok kişinin baş sağlığı dileklerini ilettiğini belirtirken, "Babamızın gerçekten çok sevilen bir sanatçı olduğunu aile olarak burada gördük, hissettik ve zaten biliyorduk. Bizim için böyle bir babanın evlatları olduğumuz için gurur duyuyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.

Sesigüzel, cenazeye katılan kalabalığı görünce bir kez daha babalarıyla gurur duyduklarını vurgulayarak, akşam saatlerinde Büyükçekmece'deki Kuba Camisi'nde taziyeleri kabul edeceklerini bildirdi.

Nuri Sesigüzel kimdir, Türk ses sanatçısı ve oyuncusudur. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 1 Temmuz 1937 tarihinde doğmuştur. Ortaöğrenimini tamamladıktan sonra müzikle ilgilenmeye başlamıştır. Sanat hayatına İstanbul Radyosu'nun 1961 yılında düzenlediği bir yarışmayı kazanarak adım atmıştır.

Sesigüzel, ilk 45'lik plağı olan "Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük"ü çıkardıktan sonra Ankara Radyosu ile ülke genelinde sesini duyurmaya başlamıştır. "Sarı Sabahlık", "Ağlayan Gözlerim" ve "Saç Beyaz Oldu" gibi türkülerle altın plak kazanmıştır.

Oyunculuk kariyerine ise 1963 yılında "Kara Yılan" filmi ile adım atmıştır. Ardından 1964 yılında "Fabrikanın Gülü", 1966'da "Kara Tren", 1969'da "Aşk Türküsü", "Mahallenin Namusu" ve 1970'de "Kaderin Oyunu" gibi filmlerde rol almıştır.

Sesigüzel aynı zamanda 1966 yılında "Geceler Yarim Oldu" ve "Burçak Tarlası", 1968 yılında ise "Kara Sevda" filmlerinin müziklerini yapmıştır.

1975 yılında oyuncu arkadaşlarıyla birlikte Film-San Vakfı'nı kurmuş olan Sesigüzel, 1977 yılında "Bir Yiğit Gurbete Gitse" filminde de rol almıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu